Cruises
22 dagen
Incl. ontbijt

22-daagse cruise van Kopenhagen naar Noorwegen, IJsland, Groenland én Schotland incl. vlucht en volpension of all-inclusive light

Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Kopenhagen
Kopenhagen - Cruise Terminal, Kopenhagen, Denemarken bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1749,-
totaal: 3530,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 22 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
CRUISE MANIA ACTIE! 🔥 Geniet van een 22-daagse luxe cruise vanuit Kopenhagen naar Noorwegen, IJsland, Groenland en Schotland incl. vlucht en halpension of all-inclucive light

Een opwindend avontuur wacht op je terwijl je vanuit het bruisende Kopenhagen vertrekt voor een onvergetelijke cruise-ervaring. Je eerste dag aan boord biedt de perfecte gelegenheid om te settelen in je comfortabele hut en het schip te verkennen voordat je op ontdekkingsreis gaat. Van ontspannen diners in de restaurants tot vermakelijke shows en live optredens, er is geen gebrek aan entertainment. En voor wie op zoek is naar wat rust, zijn er tal van plekken om te ontspannen met een goed boek of te genieten van de zeebries op het dek. Daarna is het tijd om aan land te gaan in het betoverende Ålesund, Noorwegen, waar de kleurrijke Art Nouveau-architectuur en adembenemende landschappen op je wachten. Verken de charmante straatjes, geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top van de Aksla-berg en maak een onvergetelijke cruise door de schilderachtige Breidsundet. En terwijl de reis vordert, staan er nog vele spannende bestemmingen op het programma, waaronder het adembenemende Húsavík in IJsland, het idyllische Ísafjörður, en de mysterieuze landschappen van Nanortalik in Groenland en Schotland. Elk nieuw avontuur biedt een kans om te genieten van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de warme gastvrijheid van elke bestemming. Dus stap aan boord en laat je betoveren door de schatten die deze cruise te bieden heeft. Van adembenemende fjorden tot historische steden, elke dag belooft een nieuw avontuur op deze reis vanuit Kopenhagen naar de wonderen van het noorden.

Cruises
22 dagen
Incl. ontbijt

22-daagse cruise van Kopenhagen naar Noorwegen, IJsland, Groenland én Schotland incl. vlucht en volpension of all-inclusive light

Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Kopenhagen
Kopenhagen - Cruise Terminal, Kopenhagen, Denemarken bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 21 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Enkele vlucht naar Kopenhagen vanaf luchthaven Amsterdam of Brussel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
  • Dagelijks limonade en ijsthee in de middag
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Ook te boeken inclusief Have It All-pakket met o.a. drankenpakket (max. 15 drankjes p.p.p.d. met een maximum waarde van US$ 11,00 per drankje), 2x diner in een specialiteiten restaurant, excursietegoed van US$ 200, gratis en Wi-Fi
  • Vertrek op 29 juni 2024!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: vertrek uit Kopenhagen, Denemarken
Het schip vertrekt om 17:00 uur

Vandaag gaat misschien wel een droom in vervulling en vertrek je op een prachtige en veelzijdige cruise vanuit Kopenhagen. Nadat je bent ingecheckt, ga je op zoek naar je geboekte hut en kun je vast het schip een beetje gaan verkennen.

Dag 2: op zee
Om bij al die fantastische bestemmingen te komen, breng je je eerste volledige dag door aan boord van het schip. Een fantastische gelegenheid om eens echt goed te bekijken wat er allemaal te zien en te doen is. Je zult je ogen uitkijken! Maak gebruik van één van de restaurants, geniet van een cocktail aan de bar of neem plaats met een goed boek op het dek. Zin in entertainment? Bezoek één van de shows of bekijk de live optredens. Natuurlijk kun je jezelf vandaag ook in de watten leggen in het wellnesscentrum. Kortom; je zult je deze dag zeker niet gaan vervelen!

Dag 3: Ålesund, Noorwegen
Om 08:00 uur komt het aan en vertrekt weer om 16:00 uur

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45.000 inwoners. Het wordt ook wel de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en koepels, en gedetailleerde gevels met sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties. Het gebied grenst aan de Noorse Zee en staat ook bekend om zijn gebergtes en fjorden. Wie een actievere excursie wil, kan in Ålesund heerlijk wandelen, mountainbiken of kajakken. Een van de hoogtepunten is het beklimmen van de 418 traptreden die naar de top van de Aksla-berg leiden, waarvandaan men een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre-alpen heeft. De Geirangerfjord ligt dichtbij, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en bekend is om zijn prachtige watervallen. Hier vindt u ook Atlanterhavsparken, het Atlantische Zee Park, een van de grootste aquariums van Europa.

Scenic cruising door Breidsund
Ontspan en geniet van sprookjesachtige landschappen tijdens scenic cruising door Breisundet, een 5 km brede straat die zich uitstrekt tot aan de Noorse Zee. Neem je verrekijker mee naar het dek want de schoonheid van Noorwegen wordt volledig tentoongesteld. Vaar langs kersenrode dorpjes, verlaten vissersdorpjes en gelaagde bergtoppen, allemaal perfect weerspiegeld in het water. Wanneer je denkt dat de scène niet mooier kan worden, zie je een spectaculaire regenboog boven het geheel. De Straat van Breisundet heeft een enorme bedrijvigheid van onder meer scheepvaart en passagiersschepen. Het is geen verrassing dat met al deze natuur, wandelen, fietsen en wilde dieren spotten de populairste activiteiten aan wal zijn. Degenen die naar de top van de nabijgelegen berg Måtinden varen, worden getrakteerd op ongelooflijke vergezichten over de Straat, maar je hebt een geweldig uitkijkpunt vanaf het dek van het schip.

Dag 4: op zee
Vandaag zal je de dag op het schip spenderen, onderweg naar Húsavík! Op dit prachtige schip is genoeg te beleven en hoef je je geen moment te vervelen! Gezien muziek centraal staat op dit schip, zijn er diverse podia aanwezig met allen een verschillende muziekstijl. Dat wordt genieten met een drankje bij de Rolling Stone Rock Room, het Lincoln Center Stage, Billboard Onboard, B.B. King Blues Club of de World Stage.

Dag 5: Húsavík, IJsland
Het schip komt aan om 08:00 uur en vertrekt weer om 17:00 uur

Welkom in het betoverende Húsavík, een juweel van het noorden van IJsland! Bekend om zijn schilderachtige haven, adembenemende landschappen en als de 'walvishoofdstad' van IJsland, belooft Húsavík een onvergetelijke ervaring te worden. Begin je avontuur met een ontspannen wandeling langs de kleurrijke huisjes aan de haven, waar de geur van vers gevangen vis in de lucht hangt. Maak een pitstop bij een gezellig café voor een kopje lokale koffie en proef de verse zeevruchten rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur op het water, biedt Húsavík spannende walvissafari's aan. Stap aan boord van een comfortabele boot en vaar uit naar de diepe wateren van Skjálfandi-baai, waar bultruggen, dwergvinvissen en bruinvissen graag hun gracieuze verschijning tonen.

Dag 6: Ísafjörður, IJsland
Het schip komt aan om 07:00 uur en vertrekt weer om 14:00 uur

Het idyllische havenstadje ÍIsafjörður met een inwonertal van 2600, wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen en is een mooi uitgangspunt voor het verkennen van het omringende Westfjord-schiereiland. Het stadje werd opgericht in de 16e eeuw en was van oudsher afhankelijk van de visserij als belangrijkste bron van inkomsten. Vandaag de dag zijn de straten omzoomd met oude houten huizen afgewisseld met af en toe een winkel, restaurant en café. Ondanks de rustige sfeer is er veel te doen in ÍIsafjörður. Breng een bezoek aan de lokale musea en geniet van een spelletje golf, of wandel, fiets of kajak door de stad en haven. Ook vindt er een aantal belangrijke evenementen in de stad plaats, zoals de oudste crosscountry ski-race van IJsland, de Europese Kampioenschappen moddervoetbal en het klassieke muziekfestival Við Djúpið. De ruige en afgelegen Westfjorden bieden nog veel meer attracties. Zo is er in de zomer een dagelijkse veerboot die bezoekers naar het prachtige Hornstrandir Natuurreservaat brengt, en naar Vigur, een eiland dat veel beschermde vogelsoorten herbergt. Volg de bijzondere kustlijn van de regio, om besneeuwde bergen, watervallen en stranden te vinden. Aansluitend maak je een schilderachtige cruise langs Isafjardurdjur. Langs de spectaculaire kustlijn van IJsland steken groene, door gletsjers uitgehouwen bergen af tegen de diepblauwe zee. Gezien de ligging is het geen verrassing dat de visindustrie al lang centraal staat in het leven van Ísafjörður. Je zult waarschijnlijk vissersboten tegenkomen die op weg zijn naar zee.

Dag 7: op zee
Tijdens een ontspannen dag op zee, zijn weinig plekken zo verfrissend, ontspannen en verjongend als de Greenhouse Spa & Salon. In de spa, verwen je jouw huid met gezichtsbehandelingen, met premium, natuurlijke ingrediënten. Verzorg ook je lichaam met massagebehandelingen met traditionele massagetechnieken van over de hele wereld.

Dag 8: Nanortalik, Groenland
Om 12:00 uur komt het schip aan en vertrekt weer om 20:00 uur

Nanortalik, dat ‘de plaats met ijsberen’ betekent, is de meest zuidelijke stad van Groenland, en ligt op een eiland met dezelfde naam. In de stad, die in 1797 als een handelsdepot aan de mond van fjord Tasermiut gesticht werd, wonen tegenwoordig ongeveer 1000 mensen. Hoewel het eiland zijn naam aan ijsberen te danken heeft, is de kans dat u deze harige reuzen zult zien tamelijk klein. Wat u echter wel zult zien is een plek van majestueuze schoonheid en vriendelijke, gastvrije bewoners. Van de nabijgelegen Tasermiutfjord, waar rotsachtige toppen oprijzen boven een smalle gletsjerinham, tot het Qinnguadal, het enige bos in heel Groenland, is Nanortalik omgeven door natuurwonderen. Cultureel valt er net zoveel te beleven. Geschiedenisfanaten kunnen hun hart ophalen, want het Nanortalik-museum onderzoekt inheemse, Oudnoorse en Europese koloniale geschiedenis die Groenland gevormd heeft, met negen historische gebouwen en de oudste umiak (boot van zeehondenleer) ter wereld. Om de rijkdom van de Groenlandse tradities echt te waarderen, moet je zeker een lokaal koorconcert bijwonen. Je beleeft hier een unieke mix van muzikale disciplines zoals je nog nooit ergens hebt meegemaakt.

Dag 9: Qaqortoq, Groenland
Om 08:00 uur komt het schip aan en vertrekt weer om 17:00 uur

De stad Qaqortoq, in de buurt van Cape Thorvaldsen, is een van de meest drukbevolkte steden in zuidelijk Groenland. Het gebied heeft een rijke geschiedenis, want het wordt al sinds de prhistorie continue bewoond. Je kunt nog steeds door de hele regio de sporen zien van de Noorse en de Thule-cultuur, te beginnen met de ruïnes van de 14e-eeuwse Hvalsey-kerk bij de dichtbij gelegen fjord Hvalsey. Het stadje Qaqortoq heeft de oudste fontein in Groenland, gebouwd in 1932, met walvissen die water spuiten uit hun spuitgaten. De meeste bezienswaardigheden van de stad, inclusief restaurants en het Qaqortoq museum, zijn gelegen op of dicht bij het belangrijkste plein. Belangrijke locaties in de buurt zijn onder meer: Uunartoq Hot Springs, de enige verwarmde buitenspa in Groenland, het Tasersuaq-meer en de permanente kunstinstallatie Steen en Man, een 40-tal stenen beeldhouwwerken door hedendaagse Noorse kunstenaars die in het landschap in en rondom Qaqortoq geïntegreerd zijn.

Dag 10: op zee
Slaap vandaag lekker lang uit en ga met je favoriete boek lekker een dagje "niksen". Geniet van het even niets moeten behalve ontspannen en lekker om je heen kijken.

Dag 11: Reykjavík, IJsland
Het schip komt aan om 07:00 uur en vertrekt weer om 19:00 uur

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld, Reykjavik, is zo relaxt en ontspannen als nergens anders op aarde! Door Reykjavik stroomt geothermisch water en het heeft een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen, en daardoor is het beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. Maar wat minder bekend is, is dat de piepkleine IJslandse stad een cultureel aanbod heeft dat veel bestemmingen twee keer in grootte overtreft. Geniet tijdens je stop op een cruise naar IJsland van een van de vele landexcursies, zoals baden in de Blue Lagoon of een rondleiding door een van de vele musea of galerieën van wereldklasse. ’s Avonds kun je ontspannen in een gezellig café of een bar. De bloeiende eetcultuur bevat traditionele Scandinavische gerechten en internationale trends, en het creatieve vermogen van de stad is zeer groot met internationaal gerenommeerde ontwerpers, musici en kunstenaars.

Dag 12: Heimaey, Westmaneilanden, IJsland
Om 08:00 uur komt het schip aan en vertrekt weer om 16:00 uur

Er wonen 4.500 mensen op Heimaey, een eiland van 13 vierkante kilometer (vijf vierkante mijl) van de zuidkust van IJsland. Het werd genoemd in een aantal middeleeuwse IJslandse verhalen en werd aangevallen tijdens Turkse rooftochten in de 17e eeuw, maar de gebeurtenissen van 23 januari 1973 zetten Heimaey pas echt op de kaart. Op die dag werden de inwoners wakker van een aardbeving en pluimen as van de Eldfell vulkaan, gevolgd door lavastromingen. De meeste inwoners werden geëvacueerd, terwijl een aantal achterbleef om de haven te beschermen door oceaanwater op de hete lava te sproeien. Toen de uitbarsting bijna zes maanden later tot rust kwam, was het eiland met 2,2 vierkante kilometer (0.9) vierkante mijl) gegroeid en de halve stad vernield, maar de haven was gered. Het merendeel van de eilandbewoners keerde terug en Heimaey is sindsdien bekend als een dramatische microkosmos van de buitengewone geologische activiteit van IJsland. De uitbarsting van 1973 is de focus van het fascinerende Eldheimarmuseum. Er wordt onder andere een huis tentoongesteld dat, net als in Pompeii, verzwolgen werd door as. Een rondvaart om het eiland biedt weer een ander perspectief op de buitengewone geologische geschiedenis van Heimaey, en zijn heden.

Dag 13: Djúpivogur, IJsland
Het schip komt aan om 08:00 uur en vertrekt weer om 17:00 uur

Djúpivogur is een stil vissersdorpje met minder dan 500 inwoners. Het ligt aan de oostkust van IJsland en dateert uit de Vikingtijd. Ondanks de angstaanjagende reputatie van hen die Djúpivogur stichtten, is het de dramatische natuurlijke omgeving die tegenwoordig bezoekers aantrekt naar deze afgelegen uithoek van het land. Gelegen op Berufjörður, vlakbij indrukwekkende natuurwonderen zoals de Hofellsjökull-gletsjer en de Vallei der Watervallen. Waar u ook gaat in deze regio, u komt schitterende vergezichten tegen en een landschap gevormd door gletsjers en geothermische activiteit. Het dorp zelf is de thuisbasis van intrigerende bezienswaardigheden zoals Langabúð, een blokhut gebouwd in 1790 dat nu artefacten huisvest van IJslands oude volkstradities. (Waaronder het geloof in een ‘verborgen volk’ dat in het eeuwenoude, door wind geteisterde landschap van rotsen, gletsjers en lava leeft.) Ook kunt u naar het nabijgelegen Papey Island afreizen om een deel van IJslands zeevogelpopulatie te ontmoeten, waaronder schattige, grappige papegaaiduikers. Deze vogels zijn op IJsland zo geliefd dat ze lange tijd het symbool waren van de nationale luchtvaartmaatschappij en er zowaar 25 keer zoveel van de vogels wonen als mensen. Aansluitend volgt een Scenic cruising door Berufjordur waardoor je het prachtige landschap vanaf zee kunt bewonderen.

Dag 14: op zee
Wanneer je vandaag niet aan het ontspannen bent in de mooi ingerichte suites of hut, heb je de keuze uit vele innovatieve eetgelegenheden en entertainmentopties, van Rudi's Sel de Mer tot Nami Sushi, de Rolling Stone Lounge, B.B. King's Blues Club en het visueel verbluffende World Stage met twee verdiepingen. Kortom ook vandaag zul j e je niet vervelen!

Dag 15: Portree (Isle of Skye), Schotland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt aan om 07:00 uur en vertrekt weer om 16:00 uur

Het eiland Skye, het grootste van de Binnen-Hebriden, biedt een fascinerend en wonderlijk contrast van landschappen en culturen. Tussen de groene, glooiende heuvels en de grillige bergketens, wordt het noorden van het eiland door de Quiraing kloof gedomineerd, die natuurspotters aantrekt en wandelaars die erop gebrand zijn hun vaardigheden te testen. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis. De Keltische, Scandinavische en Schotse invloeden zijn hoorbaar in informele gesprekken (en formeler in het Aros culturele centrum), terwijl het Schots-Gaelisch hier een soort heropleving beleeft. Op Skye zijn ook 170 miljoen jaar oude voetstappen van dinosauriërs, het 800 jaar oude Dunvegan kasteel en de Talisker distilleerderij die teruggaat tot 1830 te vinden. Portree is het centrum van de handel en het culturele leven op het eiland, met een aantal boetieks, cafés en pubs die de grootte van de stad verraden. De in het oog springende haven verwelkomt cruiseschepen en vissersboten die de dagelijkse verse opbrengst binnenbrengen (die je eenvoudig in de restaurants kunt vinden). Als u ervoor kiest bij de haven te blijven, wandel dan tenminste een uur door de nauwe straatjes in de buurt.

Dag 16: Kirkwall, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt aan om 08:00 uur en vertrekt weer om 17:00 uur

Hoewel de meest zuidelijke eilanden van Orkney dicht aan weerszijden van de noordoostelijke hoek van het Schotse vasteland liggen, heeft de archipel (in totaal ongeveer 70 eilanden) en zijn bewoners net zoveel gemeen met Scandinavië als ze met Schotland hadden. De eilanden van Orkney waren tot de 15e eeuw politiek gezien onderdeel van Noorwegen. Tegenwoordig zijn de Orkadianen een groep Schotten die tamelijk hecht zijn en veel samenwerken. Een rijke gemeenschap van kunstenaars en pachters (kleine boeren), vissers en handelaars. De topattractie voor toeristen is de rijkdom aan prehistorische locaties op Orkney, waaronder rechtopstaande stenen, grafkamers en zelfs nederzettingen uit het stenen tijdperk, zoals Skara Brae, dat rond 3000 v.Chr. bewoond was. Korter geleden werd Orkney, omdat het zo afgelegen is, uitgekozen als de plek voor Italiaanse krijgsgevangenen tijdens de tweede wereldoorlog; een kapel die door hen werd gebouwd is een populaire attractie. De hoofdstad van het eiland is Kirkwall (oorspronkelijk Kirkjuvagr, dat Kerkbaai betekent). Hier vind je de kathedraal van St Magnus, een van slechts twee kathedralen van voor de reformatie die nog grotendeels intact zijn gebleven in Schotland (de andere is St Mungo in Glasgow). De in de buurt gelegen historische stadswijk bevat het paleis van de baron, gebouwd voor de beruchte baron Patrick Stewart, wiens vader een onechte zoon van koning James V was en die wegens landverraad in 1615 geëxecuteerd werd.

Dag 17 en 18: South Queensferry (Edinburgh), Schotland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt aan om 10:00 uur en vertrekt weer om 06:00 uur de volgende dag

In deze haven werd geschiedenis geschreven, precies tegenover de Firth of Forth van Rosyth, waar de toekomstige koningin Margaret van Schotland rond 1071 arriveerde. Haar vrome religieuze houding maakte dat “Queen's Ferry” een plek werd waar buitenlandse pelgrims neerstreken op weg naar St. Andrews, in de Middeleeuwen de geestelijke hoofdstad van Schotland. Op nog geen 19 km afstand ligt nog meer van Margaret’s erfgoed in Edinburgh Castle. Een belangrijke attractie op de rots van het kasteel is de St. Margaret’s kapel, vermoedelijk het oudste gedeelte van de vestingwerken en de plaats waar ze gebeden heeft. Er is echter meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. De ligplaats in South Queensferry bevindt zich ook op korte afstand van de grootste metropool van Schotland: Glasgow. De stad stond bekend om haar vuil en criminaliteit, maar sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ze een transformatie ondergaan en is nu een van de levendigste steden in het V.K.: Het is Schotland's feitelijke hoofdstad voor moderne cultuur, met de hipste dj's en talentvolste conceptuele kunstenaars.

Dag 19: Newcastle upon Tyne, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Om 08:00 uur komt het schip aan en vertrekt weer om 17:00 uur

Newcastle upon Tyne is een klassieke stad in het noorden van Engeland, waar je een bezoek kunt brengen aan herinneringen aan ongeveer 2000 jaar Britse geschiedenis. De cruciale ligging van de stad aan de rivier de Tyne betekende dat het de locatie was van Romeinse vestingen onder Keizer Hadrianus en kastelen van de Noormannen onder Willem de Veroveraar en de koningen die hem opvolgden. Een klein stukje rijden buiten de stad heeft u de mogelijkheid om te wandelen langs delen van de muur van Hadrianus, door de Romeinen gebouwd als verdediging tegen Schotse invallers. En met een wandeling door de stad vind je een mix van modern en oud met nieuwe gebouwen zoals de Gateshead Millennium Bridge naast Victoriaanse winkelpuien, Edwardiaanse marktplaatsen en restanten van de Industriële Revolutie. Het bekendste kenmerk van Newcastle is haar beroemde bier, Newcastle Brown Ale, dat je samen met andere lokaal gebrouwen bieren kunt proeven in historische pubs. Newcastle is ook een geweldig startpunt voor het verkennen van nabijgelegen oude steden zoals Durham en Alnwick met hun perfect onderhouden tuinen, oude kastelen en rijzige kathedralen.

Dag 20: op zee
Helaas is je laaste dag aan boord alweer aangebroken. Pak vandaag dan ook je kans om datgene te gaan doen waar je tijdens de reis niet aan bent toegekomen. Koop nog wat leuke souvenirs of drink nog een keer je favoriete drankje bij de leukste bar.

Dag 21: aankomst in Amsterdam
Om 07:00 uur komt het schip aan

Als in de vroege ochtend het schip de haven van Amsterdam komt binnenvaren is het helaas tijd om afscheid te nemen en terug naar huis te gaan. Met vele mooie nieuwe herinneringen denk je terug aan een prachtige reis. Wel thuis!

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Kopenhagen
Oceankaj, Containervej 9,
Kopenhagen - Cruise Terminal, Denemarken
Kaart
Oceankaj, Containervej 9, Kopenhagen - Cruise Terminal, Denemarken
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Vloeiende lijnen en dramatische ruimtes maken van de Nieuw Statendam van Holland America een moderne schoonheid. Het is het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse, en het ontwerp is geïnspireerd op de elegante rondingen van muziekinstrumenten. Je hebt de keuze uit een groot aantal innovatieve eetgelegenheden en entertainmentopties, van Rudi's Sel de Mer tot Nami Sushi, de Rolling Stone Rock Room, B.B. King's Blues Club en het visueel verbluffende World Stage met twee verdiepingen. Iedere dag aan boord wordt u overheerlijke dineropties, entertainment van wereldklasse en verrijkende activiteiten aangeboden.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Speelkamer
  • Game kamer
  • Lounge
  • Wellnessfaciliteiten
  • Disco / Nightclub
  • Casino
  • Live entertainment
  • Sportveld
  • Sportschool
  • A la carte restaurant
  • Bubbelbad
  • Kidsclub
  • Bar
  • Specialiteiten restaurant
  • Binnenzwembad
  • Bioscoop
  • Theater
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes (max. 15 drankjes p.p.p.d. met een maximum waarde van US$ 11,00 per drankje), 3x diner in een specialiteiten restaurant, 3x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi. Tevens is de Crew Appreciation inclusief je het Have It All Pakket boekt.
Meer informatie vind je op deze pagina.

Extra voordeel als je boekt vóór 30 april 2024:
Indien je je cruise met Holland America Line boekt vóór 30 april 2024 inclusief het Have it All pakket, ontvang je naast de voordelen zoals drankenpakket, Wi-Fi, specialiteitendiner(s), tegoed voor landexcursie(s) en Crew Appreciation (fooien) ook nog een boordtegoed van USD 50 per persoon bij het boeken van een binnen- of buitenhut en USD 100 per persoon bij het boeken van een balkonhut.

Let op:

Het is aan boord niet mogelijk om met een pinpas te betalen, enkel met creditcard of US Dollars. Advies is dan ook om voldoende Dollars in cash mee te nemen.
Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.

Bij de reispapieren ontvang je de tijd van inscheping, d.m.v. een tijdslot, gecommuniceerd. Dit om drukte in de terminal te reguleren. Inschepen kan meestal v.a. ca. 11.00 uur.

Let op:
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 11:00 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro